Search
Thursday 2 July 2020
  • :
  • :

En enkel guide til festkjoler

Image result for En enkel guide til festkjoler

Det er mye å velge mellom når det kommer til festkjoler og det gjelder å velge riktig. Du vil ikke være overpyntet, men heller ikke være for uformell. Det handler om å finne den rette kjolen for festen du er invitert til. Er du usikker på hva dette betyr, så har vi laget en liten oversikt fylt med gode råd for å gjøre det lettere.

Avslappet, utendørsfest

Holdes festen ute og invitasjonen sier pent antrekk, bør du unngå de mest formelle kjolene. Velg heller en enkel selskapskjole, i pastellfarger og gjerne med et lett stoff som chiffon. Bruk smykker strategisk og velg enkle smykker. Skal det være utendørs, bør du vurdere å velge lave sko istedenfor høye hæler. Gress/grus og høye hæler er ingen god kombinasjon. Unngå materialer som blir ødelagt av fukt, det kan fort begynne å regne eller være fuktig i gresset.

Formelt selskap ute

Et formelt selskap ute, slik som et bryllup, krever festkjoler som er mer formelle. Samtidig kan det fort bli varmt ute, så unngå de tyngre stoffene. Velg en kjole med glans og struktur. Gjerne med empire liv eller med en naturlig midje, avhengig av stoffet. Utringningen bør være kledelig og ikke for dyp. Bruk litt tid i en nettbutikk som JJ’s House for å finne en kjole som passer deg.

Semi-formelt cocktail selskap

Her trenger du en cocktail kjole og det er fritt frem å la din indre diva få komme ut. Bruk høye hæler om du trives i dem, gjerne med litt glitter på hælen. Ta på deg store, spennende smykker og finn frem vesken du kun bruker til pent.

Smoking og formelt antrekk

Står det smoking på invitasjonen, er det lang kjole som gjelder.  Her kan du gå for det overdådige og føle deg som en prinsesse. Du kan gjerne ha et slep, og et korsettliv. Dype, varme farger passer perfekt til smoking og en formell setting. Det samme gjør store smykker.  Sateng, fløyel og andre tyngre materialer passer perfekt.

Noen avsluttende tips

Reglene er forholdsvis enkle når det kommer til festantrekk. Er det invitert til pent antrekk, kan du komme i kort eller lang kjole. Antrekket skal ikke være det samme som du bruker på jobben eller på en fest med kollegaer, mena mer formelt.

Er du invitert til mørk dress, smoking, må kvinner ha lang kjole. Tenk struktur, dype farger og luksuriøse stoffer. Dette vil sjelden slå feil. Svart er alltid trygt, men du kan gjerne gå for dyp lilla, rødt eller andre farger. Ikke vær redd for å skille deg ut på en god måte.

Selskapskjoler kommer i mange farger, silhuetter og stoff. En slik kjole koster gjerne litt, så det gjelder å finne den rette kjolen. En selskapskjole som du kan pynte med smykker for å gjøre den mer formel, eller ha enkle smykker i et uformelt selskap.

Bunad er unntaket fra reglene og kan i prinsippet brukes i både uformell og formelle fester. Ulempen med bunad er at den er varm, så den passer ikke alltid hvis solen skinner fra skyfri himmel.